Održana sednica Grupacije ovlašćenih uvoznika vozila i delova

U Privrednoj komori Srbije održana je sednica Grupacije ovlašćenih uvoznika vozila i delova na kojoj se razmatrao Nacrt Zakon o zaštiti potrošača.

Gosti na sednici bili su predstavnici Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija koji su predstavili prisutnima novine u Zakonu o zaštiti potrošača, koje su predložene od strane Asocijacije uvoznika, kao i predloge i primedbe na nacrt koji je u izradi, u cilju postizanja povoljnije poslovne klime za uspešnije funkcionisanje i saradnju između uvoznika i potrošača.

Osim tema koje se tiču Zakona, na dnevnom redu je bio i izbor rukovodstva Grupacije. Dosadašnji predsednik Miloš Petrović nastavlja da vodi Grupaciju u prelaznom periodu, tačnije u fazi rekonstrukcije i povećanja broja članica.

Dogovoreno je da se u narednom periodu Grupacija potpuno reorganizuje i da se formiraju posebne Sekcije za teretna vozila, putnička, motocikle, kao i Sekcija za ovlašćenje uvoznike delova i opreme. Uporedo sa formiranjem ovih Sekcija, iz redova predsedništva Grupacije, biće odabrane vođe, a zatim će se birati i rukovodstvo Grupacije, tačnije predsednik, zamenik predsednika i radno telo.

Već naredne nedelje Grupacija nastavlja sa radom na zakazanom sastanku sa predstavnicima Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, kako bi se rešile nejasnoće koje može ovaj zakon da donese.

Podeli članak:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Možda će Vas zanimati i:

Avtonova Kab d.o.o Beograd

Kompanija AVTONOVA KAB d.o.o. je ekskluzivni uvoznik Citroën vozila za teritoriju Srbije. Veliki broj vozača Citroën-a u našoj zemlji sa zadovoljstvom posećuje svoj Citroën

Najčitanije

Budimo u kontaktu

Pretplatite se ne naš newsletter

Jednom nedeljno bićete obavešteni o svim novostima iz naše Asocijacije.