Od svog početka, kompanija AutoČačak pokazala je neprekidnu brigu o zajednici u kojoj posluje. Brojne su donacije i sponzorstva kojima je kompanija pomogla oporavak i razvoj Čačka. Porodilište u Čačku, dečiji dispanzer, mnogi filmski projekti samo su deo neprekidnog ulaganja u zajednicu…

Obnova crkve Sv. Pantelejmona u Kotrazi

Uz blagoslov koji je dala Žička Eparhija i Visokopreosvećeni Vladika Stefan u potpunosti je obnovljena crkva Svetog Pantelejmona. Za obnovu ove crkve u Kotrazi pored Guče, rodnom mestu vlasnika i osnivača kompanije AutoČačak Milenka Kostića, Njegova Svetost Patrijarh srpski Gospodin Pavle odlikovao gospodina Kostića ordenom Svetog Save i članstvom u udruženju za obnovu hrama Svetog Save na Vračaru u Beogradu.

Sponzorstva

Takođe, kompanija AutoČačak je sponzor sportskih klubova i kulturnih manifestacija – od fudbalskog prvoligaša Borac iz Čačka, preko košarkaškog kluba Crvena zvezda iz Beograda, pa do sponzorstva oficijalnog automobilskog takmičenja Interspeed Rally i direktnog prenosa Tour de France.

Poslednjih godina AutoČačak je pokrovitelj i najčuvenijeg srpskog festivala – Sabor trubača u Guči, a gospodin Milenko Kostić prvi privatni preduzetnik, domaćin Sabora.

AutoČačak je danas, kao i ranije, najznačajniji subjekt privatnog preduzetništva u Čačku i okolini, motor razvoja regiona i jedna od najznačajnijih kompanija u Srbiji.

Donacije

Gradska kuća – zgrada Etnografskog muzeja spašena je od rušenja i u potpunosti restaurirana, a njena osnovna namena je sačuvana, isključivo zahvaljujući kompaniji Auto Čačak.

Kompanija je takođe i donator brojnih domova zdravlja i drugih zdravstvenih ustanova.