Auto Čačak d.o.o.

Firma Auto Čačak smeštena je pored glavnog magistralnog puta na samom ulasku u Čačak iz pravca Beograda.
1981. godine Milenko Kostić napušta društveno preduzeće “Sima Saraga” i počinje sa privatnim biznisom. Od samog početka osnovno opredeljenje je prodaja putničkih i teretnih vozila. 1983. godine dolazi do saradnje sa “Pansirovinom” koja uspešno traje do kraja 1990. godine.

Početkom 1991. godine dolazi do osnivanja preduzeća pod današnjim imenom “AutoČačak” čiji je osnivač i vlasnik Milenko Kostić, a koje se registruje kao preduzeće za proizvodnju, promet, turizam, saobraćaj i usluge export – import.

Uz predhodno poslovanje firma nastavlja da se bavi ozbiljno prodajom i servisiranjem automobila i prva je privatna firma koja ima potpisan Ugovor o prodaji i servisiranju Zastavinih automobila.

Auto Čačak – generalni uvoznik za Škodu

U martu 1996. godine Milenko Kostić dolazi u kontakt sa visokim predstavnicima češke firme “Škoda Auto” na sajmu automobila u Beogradu, gde se vrše pregovori oko zastupništva renomirane marke. Već 7. maja 1996. godine “AutoČačak” postaje generalni uvoznik češke firme “Škoda Auto” u nemačkom vlasništvu na teritoriji bivše Jugoslavije. Potpisuje se probni Ugovor na osnovu kojeg je “AutoČačak” trebao da proda više od 500 vozila za narednih 6 meseci. Prodato je više od 1000 automobila, čime je dogovoreno premašeno za 100%.

“AutoČačak” veoma brzo zauzima važno mesto u poslovnom svetu i vodeće mesto u bivšoj Jugoslaviji po vrednosti proizvodnje, prometa i usluga koje ostvaruje. Takođe postaje i važna spona između jugoslovenskih kupaca i evropskog tržišta. Podaci o prodatim automobilima koje su ovi uvoznici vozila ostvarili govore o višegodišnjem primatu na tržištu i do danas, AutoČačak je prodao preko 40.000 vozila na prostoru Srbije i Crne Gore.

Lokacija

Velelepno zdanje kompanije AutoČačak na ulazu u Čačak obuhvata prodajni prostor, radionice za pružanje usluga u drumskom saobraćaju, motel i restoran. Svi ovi sadržaji urađeni su po najvišim evropskim standardima i sami po sebi govore da njima upravlja stručan i sposoban kadar.

Prodajno servisna mreža

Pored sedišta u Čačku, AutoČačak ima svoje prodajno-servisne salone u Beogradu i Nišu. Prodajni saloni urađeni po standardima kompanije Škoda Auto takođe se nalaze i u Novom Sadu, Šapcu i Valjevu.

U prethodnim godinama, AutoČačak je razvio mrežu ovlašćenih dilera i servisera Škodinih vozila širom Srbije i Crne Gore.

Prodajni asortiman

Osim Škodinih vozila, AutoČačak prodaje i polovna vozila svih modela i proizvođača i pruža usluge celokupnog servisa, koji obuhvata servisiranje u garantnom i vangarantnom roku, farbanje, reglažu i limarske radove.

Korisni linkovi:

Mreža salona i servisa Auto Čačak
Auto Čačak društveno odgovorna kompanija
Uspesi i nagrade kompanije Auto Čačak
Kontakti

Podeli članak:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Možda će Vas zanimati i:

Euroimpex Autogroup d.o.o.

Novi ekskluzivni uvoznik marke Peugeot na našem tržištu je kompanija Euroimpex Autogroup, koja je generalni uvoznik za vozila ovog brenda u Makedoniji od 1992.

Subaru za SCG d.o.o.

Proizvođač Subaru automobila je Fuji Heavy Industries Ltd. (FHI), poznata svetska kompanija za izradu transportnih sredstava i proizvoda vezanih za vazduhoplovstvo. Zvanični distributer za Srbiju i

Najčitanije

Budimo u kontaktu

Pretplatite se ne naš newsletter

Jednom nedeljno bićete obavešteni o svim novostima iz naše Asocijacije.