Audi e-tron

Električno zabavna vožnja

Audi e-tron prvi je potpuno električni serijski model marke sa četiri prstena. Kompanija će prv put u San Franciscu predstaviti svoj sportski SUV u punoj veličini – za svakodnevnu upotrebu.

U mirovanju ili u pokretu, Audi e-tron je elektrifikovan. Njegova izražajna površina i svetlosiva singleframe rešetka indikatori su visokonaponske tehnologije koja omogućava posebno iskustvo u vožnji. Električni SUV pokreću dva snažna elektromotora koji su lokalno CO2 neutralni i praktično nečujni. Nova generacija quattro pogona, električni pogon na svim točkovima, obezbeđuje izuzetnu vuču i dinamiku. Kontinuirana i promenljiva regulaciju idealne raspodele pogonskih momenata između dve osovine – u deliću sekunde.

Ključni činioc za sportski karakter i izvanrednu poprečnu dinamiku je niska i središnja pozicija u kojoj je instaliran sistem baterija. Koji omogućava vozilu domet pogodan za vožnju na velikim udaljenostima. Tokom više od 90% svih usporavanja, Audi e-tron oporavlja energiju isključivo putem svojih elektromotora. Električni SUV razvija svoj maksimalni rekuperativni potencijal u kombinaciji sa integrisanim sistemom upravljanja elektrohidrauličnim kočnicama. Audi je prvi proizvođač automobila na svetu koji koristi takav sistem u električnom pogonu serijskog vozila. Inteligentno dizajnirana aerodinamika takođe značajno doprinosi njegovoj efikasnosti. Vrhunac ovog koncepta su opcioni virtuelni spoljni retrovizori – prvi put u serijskom proizvodnom modelu. Ne samo da smanjuju otpor vazduha već i podižu digitalizaciju u vozilu na novi nivo.

Audi e-tron nudi prostranost i udobnost modela pune veličine. Uparen sa visokokvalitetnim materijalima i vrhunskom izradom čini električnu mobilnost vrhunskim doživljajem. To je takođe osigurano opsežnim i pouzdanim opsegom punjenja sa inteligentnim rešenjima kod kuće i na putu.

Navigacija sa planerom rute prikazuje prikladnu rutu sa potrebnim tačkama punjenja, automatizovanu naplatu na benzinskoj stanici i daljinsko upravljanja putem pametnog telefona – Audi e-tron je posebno dobro umrežen. Opremljen je vrhunskim multimedijalnim središtem MMI navigation plus, uključujući LTE Advanced i Wi-Fi hotspot kao standard. Brojni pomoćni sistemi dodatno oslobađaju vozača. Na primer, standardna asistencija za efikasnost promoviše ekonomični stil vožnje prikazivanjem prediktivnih informacija i automatske rekuperacije. Ako kupac odabere prilagodljiu asistenciju u krstarenju, sistem takođe može preduhitriti i ubrzati električni SUV.

Podeli članak:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Možda će Vas zanimati i:

Renault Nissan Srbija d.o.o.

Kompanija Renault Nissan Srbija d.o.o. je osnovana 2005. godine kao generalni uvoznikautomobilskih marki Renault, Dacia i Nissan. Pored uvoza automobila, Renault Nissan Srbija koordinira radom svoje ovlašćene prodajno servisne mreže koja obuhvata:

Najčitanije

Budimo u kontaktu

Pretplatite se ne naš newsletter

Jednom nedeljno bićete obavešteni o svim novostima iz naše Asocijacije.